Η Face Yoga σύμμαχος της Θετικής Ψυχολογίας;

Μπορεί να διατηρηθεί η νεανική όψη χωρίς το “ρετουσάρισμα” με τη βοήθεια της επιστήμης;

 

H Face Yoga Specialist Αλεξάνδρα Βεκιάρη σε μία αποκλειστική συνέντευξη ομορφιάς και θετικής ενέργειας!

 

Το 2021 οδεύει προς το τέλος του και μαζί με αυτό προστίθεται άλλος ένας ηλικιακός χρόνος στη πλάτη μας όμως όπως η Αλεξάνδρα Βεκιάρη συνηθίζει να λέει:Με τη Face Yoga μεγαλώνουμε σοφά και κομψά!”

Η πρώτη μου επαφή με τη face yoga ήταν λίγα χρόνια πριν όταν έμαθα για τα εργαστήρια της συγκεκριμένης θεραπευτικής τεχνικής από την Face Yoga Specialist κα Αλεξάνδρα Βεκιάρη. Η ιδέα με ενθουσίασε και όταν παρακολούθησα το μάθημα της κυρίας Βεκιάρη η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική.

Λίγες ημέρες πριν με χριστουγεννιάτικη διάθεση κάπου στο κέντρο της Αθήνας η έκδοση του βιβλίου μου “Εξομολογήσεις Φωτός” ήταν η αιτία για να συναντηθούμε ξανά με την Αλεξάνδρα όμως το “And Just Like That…” η επιστροφή δηλαδή του τηλεοπτικού “Sex and The City” στη μικρή οθόνη 17 χρόνια μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, ήταν η αφορμή για μία συζήτηση περί φθοράς του χρόνου καθώς και για μία αυθόρμητη συνέντευξη που εξηγεί γιατί η Face Yoga αξίζει μία θέση στη ζωή μας!

Η face yoga είναι το πιο απλό και αποτελεσματικό δώρο περιποίησης που μπορεί να προσφέρει μία γυναίκα στον εαυτό της για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία του προσώπου της.

 

Πρόκειται για μία εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, έναν απόλυτα ασφαλή και φυσικό τρόπο που βοηθά στη διατήρηση της νεότητας, καταπολεμά τη βαρύτητα και τη χαλάρωση ενώ λειαίνει τον εχθρό της κάθε γυναίκας που δεν είναι άλλος από τις ρυτίδες!

Η Face Yoga Specialist κα Αλεξάνδρα Βεκιάρη σε μία απροσδόκητη αποκλειστική και απολαυστική συνέντευξη ομορφιάς μου μίλησε για τα μυστικά της face yoga κάνοντας κατανοητό γιατί λίγο face yoga την ημέρα το botox κάνει πέρα!

Αλεξάνδρα, η ενασχόληση σου με τη face yoga είναι σαν μία δεύτερη καριέρα! Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στη face yoga;

Μια καινούρια διαδρομή, θα έλεγα, που με έχει συναρπάσει! Τώρα αν υπάρχει κάτι που με γοητεύει περισσότερο στη face yoga είναι ο έλεγχος που αποκτάς στο πρόσωπο σου. Είναι πρωτόγνωρος! Γιατί όλοι μας κινούμε το πρόσωπο μας αντανακλαστικά, για να εξυπηρετήσουμε τις λειτουργίες και τις εκφράσεις μας, αλλά χωρίς να το σκεφτόμαστε –μη ξεχνάμε ότι στο πρόσωπο μας βρίσκονται οι 4 από τις 5 αισθήσεις! Δεν σκεφτόμαστε να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας, για παράδειγμα! Αν, όμως, αποκτήσουμε συνείδηση του τι κάνουμε, μπορούμε να μας προστατεύσουμε, κυρίως από λάθη!

Για πάντα νέες με τη face yoga; Αν μία νέα γυναίκα όπου τα πρώτα σημάδια γήρανσης φαντάζουν έτη φωτός μακριά από αυτήν μπορεί να “παγώσει” τον χρόνο για μεγαλύτερο διάστημα αν εντάξει την face yoga στην καθημερινότητα της; Θα χαρακτήριζες τη face yoga ως “μία επένδυση για το μέλλον”;

Για πάντα ο εαυτός μας με τη face yoga! Και όχι ένα νεανικό κακέκτυπο μας. Και ναι, με τη face yoga παγώνουμε τον χρόνο. Και μεγαλώνουμε σοφά και κομψά. Είναι μια τεράστια επένδυση για το μέλλον και μάλιστα με value for money αποτελέσματα!

Πολλές είναι οι γυναίκες που θα πουν: “Δεν προλαβαίνω με τίποτα. Το πρόγραμμα μου είναι πάρα πολύ φορτωμένο.” Όμως στην πραγματικότητα αν πραγματικά το επιθυμούν μπορούν να ξεκλέψουν χρόνο μέσα στην ημέρα για τις ασκήσεις ομορφιάς. Σε καθημερινή βάση πόσος χρόνος είναι αρκετός για να διατηρήσει κάθε γυναίκα το πρόσωπο της σε φόρμα;

Πάντα βρίσκουμε χρόνο όταν θέλουμε και ισχύει για όλα και για όλους! Τώρα για τη face yoga δεν χρειαζόμαστε παραπάνω από ένα 10λεπτο την ημέρα. Μόλις ξυπνήσουμε ή μόλις ξαπλώσουμε. Ή μοιρασμένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως λέω, σε έναν “ανύποπτο” χρόνο που όλοι έχουμε. Στο φανάρι όταν οδηγούμε. Ή όταν είμαστε στον καθρέφτη του ασανσέρ! Αυτό με την προϋπόθεση ότι έχουμε πάρει τη σχετική εκπαίδευση. Και ανεξάρτητα από το αν θα παρακολουθούμε τις εβδομαδιαίες μας συνεδρίες.

Έχει κανόνες η face yoga; Τι πρέπει να προσέξει κάθε γυναίκα όταν κάνει τις ασκήσεις της; Ποια είναι τα “Do” και τα “Do Not”;

Dos
Ελέγχω τον εαυτό μου μπροστά στον καθρέφτη μέχρι να σιγουρευτώ ότι εκτελώ την άσκηση σωστά.
Συγκεντρώνομαι στους μυς που δουλεύω.
Κάνω τις ασκήσεις και από τις δύο πλευρές του προσώπου αλλά επιμένω από την πλευρά που με δυσκολεύει περισσότερο.
Προσέχω το πρόσωπό μου να μην είναι αφυδατωμένο πριν την άσκηση. Αν το νιώθω να με τραβάει φοράω ένα λάδι ή την υδατική μου.
Ξεκουράζω το πρόσωπό μου ανάμεσα στις ασκήσεις.

Donts
Δεν κρατάω την αναπνοή μου στη διάρκεια των ασκήσεων. Εισπνέω και εκπνέω από τη μύτη ανάμεσα από κάθε άσκηση.
Δεν τραβάω/ταλαιπωρώ την επιδερμίδα μου, δουλεύω μόνο με τους μυς μου.
“Ακούω το σώμα μου” και σταματώ την άσκηση αν νιώθω ενόχληση.
Δεν επιμένω με την ίδια άσκηση ξανά και ξανά. Η ζωή χρειάζεται αρμονία. Το ίδιο και το πρόσωπό μας.

Πως μπορεί να ανακουφιστεί το πρόσωπο μιας γυναίκας μετά από μία έντονη ημέρα;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαλαρωτικό αυτομασάζ! Ένα συνδυασμό μαλάξεων στο πρόσωπό μας με τα δάχτυλα. Κάτι πολύ απλό που να μπορώ να σας περιγράψω τώρα, χωρίς εικόνα; Να κάνουμε χτυπηματάκια σε όλο μας το πρόσωπο (tapping) με τα ακροδάχτυλα μας σε συνδυασμό με βαθιές αναπνοές, γιατί συνήθως μια έντονη μέρα δεν αναπνέουμε σωστά! Αναπνέουμε αγχωτικά, δηλαδή ρηχά! Και η αναπνοή, βασικό στοιχείο της γιόγκα, είναι ζωή!

Σε μία συνέντευξη σου αναφερόμενη στην σπουδαιότητα της χρήσης αντηλιακής κρέμας προσώπου, είχες πει πως ακόμα και ο υπολογιστής έχει ακτινοβολία. Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα φροντίδας του προσώπου όταν η δουλειά απαιτεί πολλές ώρες εργασίας στον υπολογιστή στο γραφείο ή και στο σπίτι;

Η ενυδάτωση! Να πίνουμε άφθονο νερό σε όλη τη διάρκεια της μέρας και να μην περιμένουμε να διψάσουμε γιατί τότε οργανισμός μας έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται κι αυτό φαίνεται πρώτα στο πρόσωπό μας με μικρές ρυτίδες. Και ταυτόχρονα να δροσίζουμε το πρόσωπό μας με ένα face mist. Υπάρχουν πολλά πια με διάφορες ιδιότητες, ακόμα και με δείκτη προστασίας!

Ποια είναι τα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στο πρόσωπο μας άθελα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Η ένταση γράφει πρώτα στο πρόσωπό μας και μετά στο υπόλοιπο σώμα. Όταν αποκτήσουμε τη γνώση και τον έλεγχο που σας έλεγα πριν μπορούμε να αποφορτιστούμε. Και κάτι πιο πρακτικό; Ασκήσεις για τον λαιμό! Καθώς σκυμμένοι σε κινητό και tablet (σύνδρομο tech neck) αποκτούμε οριζόντιες ρυτίδες που πολύ δύσκολα φεύγουν, αλλά και μπλοκάρουμε την αιματική κυκλοφορία προς το κεφάλι και το πρόσωπο, οπότε δεν οξυγονώνεται και δεν τρέφεται η επιδερμίδα του προσώπου μας σωστά από μέσα.

Αν είχες μπροστά σου μία κοπέλα 20 – 25 χρονών, ποια συμβουλή ζωής θα της έδινες για το πρόσωπο της;

Να αγαπάει τον εαυτό της! Και να τον προσέχει! Όσο ο χρόνος είναι με το μέρος της. Πρόληψη, δηλαδή! Face yoga, δηλαδή. Νομίζουμε ότι “προλαβαίνουμε”, αλλά ξυπνάμε μια μέρα, δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε και κάνουμε, δυστυχώς, σπασμωδικές κινήσεις! H face yoga μας δίνει τη δυνατότητα να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας, να βελτιώσουμε την εικόνα μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, και ως εκ τούτου να απογειώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας, είναι θέμα ποιότητας ζωής.

Τελευταία ερώτηση: Η αντηλιακή προσώπου είναι μόνο καλοκαιρινό αξεσουάρ και ποιο είναι το tip ομορφιάς για το ταλαιπωρημένο από το κρύο δέρμα; Υπάρχει μία σύντομη και full ενυδατική περιποίηση προσώπου;

Αντηλιακή κρέμα φοράμε όλο τον χρόνο!

I DON’T when it’s cold
Δεν πλένομαι με ζεστό νερό -ξηραίνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα.
Δεν το παρακάνω με το scrub -θέλω φυσική προστασία κατά του κρύου.
Δεν παραμελώ την ενυδάτωση μου: πίνω νερό κι ας μη διψάω αλλά και χρησιμοποιώ μια πλουσιότατη κρέμα, έστω το βράδυ. Γιατί τόσο οι κλιματιζόμενοι χώροι εντός όσο και οι χαμηλές θερμοκρασίες εκτός προκαλούν αφυδάτωση και, ξέρετε τώρα, ρυτίδες.
Δεν αφήνω χείλη χωρίς lip balm.
Δεν ξεχνώ την αντιηλιακή γιατί η βλαβερή ακτινοβολία διαπερνά και τα σύννεφα.
Δεν αφήνω χέρια χωρίς ενυδατική και γάντια.
Κι αφού τα φροντίζω όλα αυτά κάνω κι ένα σπέσιαλ #faceyogamassage: κυκλικές κινήσεις σε όλο μου το πρόσωπο με τα μαξιλαράκια της παλάμης. Για υπεραιμία και καλύτερη οξυγόνωση, ώστε να ενισχύσω το δέρμα μου στα δύσκολα και των έσω!

Αλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ από καρδιάς!

 

Μάθετε περισσότερα για τη face yoga, τα μυστικά της και πως θα κλείσετε το δικό σας Workshop ομορφιάς εδώ: www.faceyoga.gr

Γράφει η Πέννυ Κοτινά

Θετική Ψυχολόγος/ Spiritual & Wellbeing Coach

Σχετικές αναρτήσεις

Όταν ένα άτομο δεν είναι δυστυχισμένο είναι ταυτόχρονα και ευτυχισμένο; Τι είναι η θετική ψυχολογία και σε τι διαφέρει από την παραδοσιακή ψυχολογία;

Αλήθεια πως ορίζει κάποιος την παραδοσιακή ψυχολογία; Σαν την επιστήμη θεραπείας της ψυχικής νόσου. Ας γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω. Γνωρίζατε πως πριν τον Β’

Όταν η Θετική Ψυχολογία και η αυτοβελτίωση δεσμεύονται στην αλλαγή ή απλά: Τρεις λόγοι για να επιλέξεις το Spiritual & Wellbeing Coaching

Ενθουσιάζομαι με κάποια νέα δραστηριότητα, ασχολούμαι πάρα πολύ έντονα με αυτή μοιράζομαι τη χαρά που μου προσφέρει μέσω social media και η χαρά μεγαλώνει από